Néhány normális antomiával rendelkező magzat szive echocardiográphiás vizsgálattal.(A képek a magzati echocardiográfiás honlapról származnak.)

magzat bal profilból.

Magzati keringés jobb profilból color doppler vizsgálattal. (Ao Arch:aorta ív, DAo:aorta descendens,DV:ductus venosus Arantii, IA: atreria iliaca, UA: arteria umbilicalis

Négy üregi metszet, mellkas keresztmetszete,felülnézetben, a kép alján a gerinc, a szívcsucs balra tekint, jobb oldalt felül jobb kamra, alul, jobb pitvar, bal ldalt felül bal kamra alul bal pitvar, a pitvar-kamrai billentyük is ábrázolódnak.

Jobb oldalnézetben a gerincoszlop a kép alján, a bal kamrából eredő aorta (Ao) , az aorta iv és az aorta descendens (DAo) valamint az aorta thoracica és az aorta abdominális felső szakasza látható.

Jobb oldalnézetből, a gerinc a kép alján, elől fekvő jobb kamrából ered az arteria pulmonális (PA) mely a Botall vezetéken keresztül (Du) az aorta descendensben folytatódik (DAo).

Aortás négyüregi metszetben láthatjuk a jobb kamrát(RV) a bal pitvart(LA) A bal kamrát (LV) és a bal kamrából eredő aortát (Ao) , az aorta billentyüvel.

 

Akkor örülünk és akkor vagyunk nyugodtak, ha a szülész kollegák ilyen képeket látnak az ultrahangos szűrővizsgálatok alkalmával.

Vissza az indikációkhoz